Shibboleth not showing

More
9 months 6 days ago #190880 by geraldC
Hi there,

I'm currently trying to use the shibboleth plugin from :
www.limesurvey.org/limestore/extensionde...urvey-shibbolethauth

The Shibboleth plugin appears correctly on the plugin page and I can activate it :


but It doesn't appear in the list on the login page :


Did I miss something in the installation ?

Thanks for your help
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

LimeSurvey Partners
More
9 months 5 days ago #190883 by geraldC
Replied by geraldC on topic Shibboleth not showing
I ´m not sure I understand your remark, but since the limesurvey login page lists the available login methods, I expect that Shib appears on that page. I ´m wrong ?

Please Log in to join the conversation.

More
9 months 4 days ago #190939 by DenisChenu
Replied by DenisChenu on topic Shibboleth not showing
In my opinion : it can not be in dropdown, but must have a link to authenticate.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development . I don't answer to private message.

Please Log in to join the conversation.

More
9 months 3 days ago #190958 by geraldC
Replied by geraldC on topic Shibboleth not showing
You are right, Denis. Adding the configuration for Shibboleth in Apache asks there for a login. Thanks for your help.

However, I'm still stuck :
After being authenticated correctly through shibboleth, I get the standard LimeSurvey login page. But the credentials I use (either LDAP or LimeSurvey Internal Database) doesn't work.
LimeSurvey keeps asking me username and password.

Any suggestions ?

Please Log in to join the conversation.

More
9 months 2 days ago #190991 by DenisChenu
Replied by DenisChenu on topic Shibboleth not showing
If you access with your login : did your login name exist in LimeSurvey ?
Did you check «autocreate user» ?

etc …

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development . I don't answer to private message.

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #191264 by geraldC
Replied by geraldC on topic Shibboleth not showing
Thanks for the reply.
I'm now currently able to login (and create a user automatically) using Shibboleth. However, I still have this problem :
To be able to login with Shibboleth, I've modified the file ShibbolethAuth.php by commenting out the 3 following lines :
// if ($identity->plugin != 'ShibbolethAuth')
// {
// return;
// }
If these lines are not commented out, I can't login (either with a valid internal database username or a valid LDAP user).

This is weird. Is this a configuration problem ? Any ideas ?

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #191306 by DenisChenu
Replied by DenisChenu on topic Shibboleth not showing

geraldC wrote: This is weird. Is this a configuration problem ? Any ideas ?

Maybe a code issue , maybe a lack of event system somewhere or a LS issue …

Must track down adding some debug in the plugin …

Start by die($identity->plugin)

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development . I don't answer to private message.

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now