Welcome to the LimeSurvey Community Forum

Ask the community, share ideas, and connect with other LimeSurvey users!

Issue with Mandatory Multiple Numerical Scale Question

  • Maurinfla
  • Maurinfla's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #260058 by Maurinfla
Please help us help you and fill where relevant:
Your LimeSurvey version: 3.22.28+200728
Own server or LimeSurvey hosting: Own server
Survey theme/template: Plain_redesign2018_1
==================I'm having trouble with a mandatory question in my LimeSurvey that uses a multiple numerical scale. The question is set to be mandatory, but when testing the survey:
  • If a participant clicks "Next" without selecting an answer on the scale, the page reloads.
  • However, the scale itself doesn't function properly. Participants are unable to click and select a value on the scale.
I've ensured the question is set as mandatory, but there seems to be a bug preventing participants from selecting an answer. I've tested across browsers/devices. I've attached an example of the scale when it's reloaded. Any suggestions on what might be causing this or potential fixes would be greatly appreciated!
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Maurinfla.

Please Log in to join the conversation.

  • Joffm
  • Joffm's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Community Team
  • LimeSurvey Community Team
More
1 month 2 weeks ago #260064 by Joffm
Please answer the questions from the beginning about version, hosting, used theme.

And provide a lss export of only the relevant questions.

Joffm 

Volunteers are not paid.
Not because they are worthless, but because they are priceless

Please Log in to join the conversation.

  • Maurinfla
  • Maurinfla's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
1 month 2 weeks ago #260068 by Maurinfla
Hi Joffm, thanks for the quick response! I've updated the info.

Please Log in to join the conversation.

  • Joffm
  • Joffm's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Community Team
  • LimeSurvey Community Team
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #260072 by Joffm
It's not the slider question.
If you display "question by question" you see that the slider is fine.

It is your implementation of the "autocomplete".
jquery is included already. No need to load a second time.

Remove this and it works.

Joffm

Btw:
In the "workarounds" you find the "autocomplete" solutions based on jquery-ui, and in the forum you find some with "easy-autocomplete". 

Volunteers are not paid.
Not because they are worthless, but because they are priceless
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Joffm.
The following user(s) said Thank You: Maurinfla

Please Log in to join the conversation.

  • Maurinfla
  • Maurinfla's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
1 month 2 weeks ago #260073 by Maurinfla
Thank you so much Joffm, the issue was solved!

Please Log in to join the conversation.

  • holch
  • holch's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Community Team
  • LimeSurvey Community Team
More
1 month 2 weeks ago #260093 by holch

3.22.28+200728


And you really should consider an update. This installation is almost 4 years old and hasn't received any updates, bug fixes and security patches in those 4 years. to be honest, this version shouldn't be out there in the "wild".

I answer at the LimeSurvey forum in my spare time, I'm not a LimeSurvey GmbH employee.
No support via private message.

Please Log in to join the conversation.

Lime-years ahead

Online-surveys for every purse and purpose