How can I upload video on self-host LimeSurvey?

More
4 months 4 days ago - 4 months 4 days ago #219904 by free521521521
I have install the LimeSurvey on my NAS, I can run the app and design the survey. In my Survey I have to use a video as a stimuli, but I find that the upload function does't work. 
Is that a bug?
Can anybody help for this issue?

 
Attachments:
Last edit: 4 months 4 days ago by free521521521.

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 4 days ago #219928 by jelo
Mostly it's a bug in the version of Limesurvey offered by the NAS App repositories.
These are often not uptodate. The NAS vendors are in control of what they offer. They try to offload the support requests to this forum here. But no NAS vendor is officially supported in this forum, cause it's not a version downloaded from here.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 4 days ago #219936 by free521521521
I installed the LimeSurvey by downloading the latest version. I didn't use the docker. So I think it's just like the LS installed on the host.

But the problem remain.

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 4 days ago - 4 months 4 days ago #219947 by holch
Please do not post more than once! This causes unnecessary work in the forum.
In this post "free random number" posted also the exact version (which is important because what is 'the latest' today, might not be the latest tomorrow).
forums.limesurvey.org/forum/design-issue...self-host-limesurvey

I will lock the other post.

I answer at the LimeSurvey forum in my spare time, I'm not a LimeSurvey GmbH employee.
No support via private message.
Last edit: 4 months 4 days ago by holch.
The following user(s) said Thank You: free521521521

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 3 days ago #219959 by free521521521
Thanks for replay and sorry for the duplication.

For better understanding my version is 5.1.11+210920.

Thanks all for the great job of LS, only issue left for me is upload function with KCfinder.

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 3 days ago #219970 by DenisChenu
Not related to pugin : move it.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development . I don't answer to private message.

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 3 days ago #219972 by jelo

I installed the LimeSurvey by downloading the latest version. I didn't use the docker. So I think it's just like the LS installed on the host.
But the problem remain.
 

So, what is the OS, PHP Version and database version used on your host? Most of the people here install LimeSurvey on a generic OS Distirbution (Ubuntu,Debian,CentOS, Windows etc.). A NAS comes with a modified and optimized OS with certain permissons and users which are not common.  Issues around KCFinder are not uncommon. Report your issue in the bugtracker with as much information as possible. Since none of the developers and only a few users are using a NAS to host LimeSurvey the chances are low that the issue can be reproduced.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in to join the conversation.

More
4 months 3 days ago #219993 by free521521521
Hi Jelo,
Here is my equipment: Synology DSM7, I think it's a linux-base OS, Apache , MySQL MariaDB 10;
I use a Macbook Pro 2018, macOS Big Sur 11.0.1, Chrome Version 93.0.4577.82 (Official Build) (x86_64).
Issue: The KCfinder window for video, image can pop up, but nothing works then. None of the button has a feedback when I press them.
Thanks for you help~!

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221610 by free521521521
Anyone can help?

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221613 by DenisChenu
Hi,

1. Debug mode : manual.limesurvey.org/Debug_mode
2. Check session issue

If you realy need help www.limesurvey.com/support or support.sondages.pro/?lang=en_US
Here : you have the information, not us.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development . I don't answer to private message.

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221626 by tpartner
If self hosted, why not simply upload the video directly via FTP?

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221652 by free521521521
I just think it is a bug.
Many users like me are facing frustration in the same circumstance.

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221654 by free521521521
The default NAS video sharing method is not working in LS, and I have a teamwork flow, best to use LS only in one platform, and that's why we choose LS originally.

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221657 by DenisChenu

I just think it is a bug.
Many users like me are facing frustration in the same circumstance.
 

And many more user don't have issue with uploader …
Again : «you have the information, not us.x

Then : at minima : answer to the 2 questions i ask.
 

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development . I don't answer to private message.

Please Log in to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #221660 by holch
If developers can not reproduce the issue, it is almost impossible to fix it.

Your environment is quite "special" and I doubt that anyone else here has the same setup to check.

For better understanding my version is 5.1.11+210920.

Are you still on this version or have you updated in the meanwhile? If not, I would suggest to update to the latest version and see if you can reproduce. It does not make sense to discuss potential bugs on a version that has received 7 updates by now (currently we are at 5.1.18).

If they problem persists on the most recent install, please answer the questions you received from Denis.

I answer at the LimeSurvey forum in my spare time, I'm not a LimeSurvey GmbH employee.
No support via private message.
The following user(s) said Thank You: DenisChenu

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now